Uniek nieuw boek over mobiliteit en verkeersgedrag

05 Feb 2015

De nieuwe CROW-publicatie ‘Mobiliteit en gedrag, begrijpen en beïnvloeden´ ondersteunt verkeersprofessionals met theoretische en praktische kennis over het beïnvloeden van het verkeersgedrag. Het is het eerste boek dat de combinatie van mobiliteit en het beïnvloeden van gedrag uitvoerig en onderbouwd voor het voetlicht brengt.


Steeds meer beïnvloeding van verkeersgedrag


Lange tijd heeft het accent van wegontwerp gelegen op de infrastructuur: een parkeergarage bouwen, een rotonde aanleggen. Er was weinig oog voor de weggebruiker. De laatste jaren zien we een verschuiving in de verkeerskundige wereld. Bepaalde verkeerssituaties zijn beperkt met verkeerskundige en -technische maatregelen op te lossen. Beïnvloeding van verkeersgedrag is dan een middel om bijvoorbeeld de verkeersveiligheid te vergroten.

Analyse, maatregelen, technieken
Het boek bestaat uit drie blokken. Het eerste blok analyseert of een gedragsmaatregel de meest geschikte oplossing is. En zo ja, welke maatregel dan het meest geschikt is? In blok twee wordt uitgelegd welke factoren invloed hebben op het ontstaan van gedrag. In blok drie wordt een grote hoeveelheid aan verschillende beïnvloedingstechnieken behandeld. Naast theoretische kennis bevat het boek veel praktijkvoorbeelden.



Meer informatie en bestellen
De CROW-publicatie ‘Mobiliteit en gedrag: begrijpen en beïnvloeden’ is een full colour uitgave van 300 pagina’s. Het boek is online te bestellen via www.crow.nl/348.

Advertenties
Share this on