Slijtvastheid en uitstraling hellingbanen

08 Aug 2024

De vloeren van parkeergarages hebben een hoop te verduren, zeker de hellingbaan. Een hellingbaan wordt immers zowel bij op- als neergaand gebruik, zwaar op de proef gesteld door de tractie van de auto’s die eroverheen rijden. Daarnaast komen dooizouten en andere substanties in de ondergrond. Triflex’ duurzame en slijtvaste gietvloersystemen bieden hierbij een uitkomst. De systemen zijn speciaal ontwikkeld voor hellingbanen met een hoge verkeersbelasting. Het beschermt de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. Daarnaast laten de Triflex systemen zich perfect combineren met een hellingbaanverwarming, zodat de hellingbaan vorstvrij is en dus ook ’s winters veilig toegankelijk is.

Kleurgebruik

Bij de bouw of de herindeling van een parkeergarage speelt het kleurgebruik tegenwoordig een belangrijke rol. Geen donkere, grijze garages meer maar goed verlichte garages met duidelijke kleurindelingen en routing. De hellingbaan hoeft hierbij niet achter te blijven. Door de keuze uit diverse structuurmogelijkheden en kleurvariaties combineert u een veilige en een informatieve afwerking én kunt u de uitstraling van de hellingbaan laten aansluiten bij de rest van de parkeergarage. Zo valt de hellingbaan niet uit de toon. Denk bijvoorbeeld aan de hellingbaan in de parkeergarage bij het kantoorpand Treehouse in Utrecht. Hier werd een patroon aangebracht van stamdoorsnedes van bomen, welke zelfs ook op de hellingbaan terugkwam.

Triflex DeckFloor systeem, variant 3

Het Triflex DeckFloor systeem, variant 3 biedt een duurzame bescherming en slijtvastheid voor de hellingbaan door de combinatie van een flexibel gietvloersysteem met een slijtlaag van mandurax of basaltsplit. Daarnaast kunt u er voor kiezen om tractiestrepen toe te voegen om het oppervlak nog stroever te maken.

Triflex ProPark systeem, variant 3

Vaak kent een hellingbaan gecompliceerde details. Dit zijn bijvoorbeeld de zwakke plekken bij de overgang van hellingbaan naar het vloerveld. Deze worden met het Triflex ProPark systeem, variant 3 in het geheel geïntegreerd. Constructieve bewegingen tussen de verschillende niveaus worden hiermee probleemloos opgevangen. De afdichting is toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond en volledig gewapend en scheuroverbruggend. Omdat het systeem is voorzien van een zeer slijtvast toeslagmateriaal zorgt het daardoor voor een duurzame afdichting met een stroef oppervlak.


Categorieën
Advertenties
Share this on