Monit Data lid van EPA Digitalisation & Data werkgroep

06 Aug 2024


Monit Data neemt deel aan de EPA Digitalisation & Data werkgroep voor het implementeren van EU parkeerdata regelgeving.

De EU heeft regelgeving opgesteld welke impact zal hebben op de parkeer sector. Deze regulering betreft diverse onderwerpen, waaronder parkeerdata, EV-laadpunten, brandveiligheid en meer.

Deze regelgeving en andere ontwikkelingen in parkeerdata zijn aanleiding voor de European Parking Association om de Digitalisation & Data werkgroep in het leven te roepen. De taak van deze werkgroep is om de verschillende initiatieven rondom parkeerdata te coördineren en te zoeken naar een pragmatische implementatie voor de parkeerindustrie.


De EU regelgeving is hierbij een prioriteit van deze werkgroep. Daarnaast richt de werkgroep zich ook op initiatieven voor privacy en compliance van parkeerdata, standaardisatie, en koppeling met EV-laden en fietsparkeer data.

Monit Data heeft ruim 10 jaar ervaring met het ontsluiten van parkeerdata. In deze periode hebben we veel kennis opgedaan van data standaarden, on- en offstreet parkeren, EV laden en fietsparkeren. Daarbij is privacy en compliance natuurlijk ook een belangrijk onderdeel in onze dienstverlening.


Recentelijk heeft Monit data zich aangesloten als Corporate Member bij EPA. Om onze kennis en ervaring op het gebied van parkeerdata te delen heeft daarom onze collega Ernst Bos ook plaats genomen in de Digitalisation & Data werkgroep

Voor meer informatie over de EPA werkgroep en de verschillende initiatieven rondom parkeerdata kan je het uitgebreide artikel van VEXPAN (Platform Parkeren Nederland)  lezen via deze link.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on