EV Laden en ‘laadplakkers'

22 Aug 2024



Een voorbeeld van het samengaan van EV laden en parkeren. ANWB geeft een waarschuwing voor dure laadpalen op vakantie bestemmingen.


Een ongelukkige Nederlandse EV rijder moest recentelijk 480 Euro betalen voor een nachtje laden op een Franse camping. Dit omdat de laadpaal naast de kosten voor het laden ook een tarief hanteerde voor het bij de paal staan.


Dit is een onfortuinlijk voorbeeld van hoe we proberen het samengaan van EV laden en parkeren te beheren. Gezien dit samengaan is daarom in de Parkeermonitor van Monit data EV laadpaal data volledig geïntegreerd. Deze integratie is gedaan op basis van het OCPI Protocol (Open Charge Point Interface) van de EVRoaming Foundation, waar Monit Data ook lid van is. 


Lees in ons artikel meer hoe de Parkeermonitor in één dashboard de informatie beschikbaar stelt om te helpen zowel EV laden en parkeren te optimaliseren, en ‘laadpaalplakkers’ te minimaliseren


Voor de EV rijders die nu op vakantie gaan? Het advies is om van te voren goed de tarieven van een laadpaal op je vakantiebestemming te controleren.


Je kan het artikel via deze link lezen.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on