Primeur kentekenherkenning voor Q-Park Zuidplein

05 Nov 2013
 
 
Als eerste Q-Park parkeergarage in Nederland zal Q-Park Zuidplein in Rotterdam met het handige ‘kentekenherkenning’-systeem uitgerust worden. Bij het inrijden wordt het kenteken gekoppeld aan het uitgegeven parkeerticket. Na betaling bij de betaalautomaat is het niet meer nodig om bij het uitrijden een ticket in te voeren. Door de kentekenherkenning gaat de slagboom automatisch open en kan men meteen gemakkelijk uitrijden.

“Q-Park staat voor comfortabel parkeren”, aldus Mark van Haasteren, Algemeen Directeur Q-Park Nederland. “Kentekenherkenning draagt hier zeker aan bij. Door deze innovatie wordt het parkeren bij ons nog gemakkelijker gemaakt. We weten dat onze klanten dat waarderen. Zo is Q-Park Zuidplein in Rotterdam bijvoorbeeld dé locatie voor evenementen en concerten in Ahoy. Parkerende klanten kunnen vooraf hun parkeerticket bij de automaat betalen en na afloop van het concert direct uitrijden. Je hoeft dus niet meer in de rij te staan bij de betaalautomaat, maar kan gemakkelijk en snel naar huis.”

Op termijn wordt kentekenherkenning niet alleen naar andere parkeergarages uitgebreid, maar biedt het systeem ook andere slimme mogelijkheden, zoals het vooraf reserveren van een parkeerplaats op basis van kentekenherkenning en koppeling aan abonnementen.

Over Q-Park
Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 840.000 parkeerplaatsen verdeeld over meer dan 5.800 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. 

Q-Park Nederland telt 247 parkeerfaciliteiten, waaronder 94 P+R terreinen.
Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on