Triflex vloeren voor parkeergarage High Tech Campus Eindhoven

11 Nov 2013

Zevende parkeergarage opgeleverd 

Water, scheuren, uv-licht en slippartijen maken geen schijn van kans in de nieuwste parkeergarage van High Tech Campus Eindhoven. Triflex zorgde er met haar oplossingen in vloeibare kunststoffen voor dat ook deze  garage binnenkort veilig kan worden gebruikt.

Het is namelijk de zevende parkeergarage die het bedrijf voor de Campus behandelt. De nieuwe garage wordt op 1 november 2013 opgeleverd. Hij wordt momenteel aangekleed met bijvoorbeeld schanskorven: open rekken gevuld met stenen waar doorheen planten groeien.

Op die manier hebben we een groene bekleding’, zegt Lucien Verhoeven. Hij werd voor deze klus als projectadviseur ingehuurd door de Chalet Group, eigenaar van alle gebouwen op High Tech Campus Eindhoven. 

De keuze voor Triflex was snel gemaakt, omdat dit bedrijf de vorige zes garages ook heeft gedaan. Er is wederom voor dit product gekozen. De juiste prijs / kwaliteit verhouding is hiervoor de reden.  

Het bovendek van de zevende parkeergarage ligt onder de blote hemel en moest dan ook worden voorzien van een waterdichte en scheuroverbruggende laag. ‘De kanaalplaatvloer ligt los van elkaar en daar zit altijd werking in’, vertelt Verhoeven. Daarnaast moest de vloer kleurbestendig zijn, vanwege het zonlicht dat erop schijnt.


Helling

Bijzonder aan de klus in dit parkeergebouw is dat het helemaal hellend is, vertelt Miguel Meekelenkamp van Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT). Het bedrijf bracht de producten van Triflex aan. 

‘Iedere verdieping is in een helling gebouwd.' Meekelenkamp wist daar wel raad mee. In dit soort gevallen wordt namelijk een stroevere korrel gebruikt om glijden te voorkomen. De in- en uitrit zijn iets steiler en zijn met een grovere korrel antislip gemaakt. Het dak, dat ook iets hellend is, werd voorzien van een fijnere korrel. 

Vanaf november kunnen de ruim 8.000 mensen die werken op High Tech Campus Eindhoven ook gebruikmaken van de nieuwste parkeergarage. Er zijn dan in totaal zeven parkeergarages beschikbaar met elk 625 plaatsen en één waar zelfs plek is voor 1.200 auto’s. 

High Tech Campus Eindhoven heeft nu zeven parkeergarages, die door Triflex zijn behandeld. De eerste werd gebouwd in 2001 en binnen zeven jaar volgden er nog zes. Zij vormen samen de enige overdekte parkeergelegenheid op de Campus. Daarnaast is er nog ruimte voor zo’n 250 auto’s op het verharde parkeerterrein aan de westzijde van het Campusterrein.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on