CROW en Agentschap NL introduceren richtlijnen voor oplaadpunten in de openbare ruimte

04 Nov 2013

Vandaag lanceren CROW en Agentschap NL een handreiking voor oplaadpunten: ‘Oplaadpunten voor elektrische auto’s in de openbare ruimte’ (CROW-publicatie 336). Met de komst van deze handreiking kunnen gemeenten, wegbeheerders en grondeigenaren doeltreffend te werk gaan met de aanleg en het beheer van publieke laadinfrastructuur.

 

Vraag naar oplaadpunten stijgt

Het aantal elektrische auto’s groeit en daarmee ook de vraag naar oplaadpunten. Een deel van de benodigde oplaadpunten kan op particulier terrein worden gerealiseerd. Voor de locaties waar dit niet mogelijk is, zijn oplaadpunten op openbaar terrein nodig. Gemeenten krijgen regelmatig aanvragen van mensen die een elektrische auto willen aanschaffen en een verzoek doen om een laadpunt in de openbare ruimte nabij hun woning te plaatsen. Het is dan ook van belang dat een gemeente beleid voert op het vlak van oplaadpunten.

 

Samenwerking Agentschap NL

De Taskforce Formule E-team wil de uitrol van elektrisch vervoer in Nederland aanjagen en belemmeringen wegnemen. Zij hebben daarom de bestaande kennis over realisatie van laadpunten gebundeld en verwerkt tot een praktische handreiking. Agentschap NL heeft, namens de Taskforce, aan CROW gevraagd om hieraan invulling te geven.

 

Webshop

CROW-publicatie 336 ‘Oplaadpunten voor elektrische auto’s in de openbare ruimte’ is te bestellen in de CROW-webshop. Een uitgebreide samenvatting van deze publicatie is als gratis download beschikbaar.

Advertenties
Share this on