Continental Car Parks bouwt nieuwe P&R parkeergarage Station Ede-Wageningen

18 Oct 2024

Continental Car Parks heeft met de gemeente Ede het contract getekend voor de bouw van een nieuwe, moderne P&R parkeergarage bij het nieuwe Station Ede-Wageningen. De gemeente Ede is de aanbestedende dienst voor dit onderdeel van de OV-knoop Ede-Wageningen. De OV-knoop wordt gerealiseerd door een samenwerkingsverband van de gemeente Ede, NS en ProRail.


De parkeergarage wordt gebouwd op het Polarbearsplein en zal een cruciale rol spelen in het verbeteren en verduurzamen van de mobiliteit in het stationsgebied.

 

Duurzaam en efficiënt


De parkeergarage is ontworpen door RoyalHaskoningDHV en voldoet aan de NEN2443-norm voor parkeervoorzieningen. De constructie is berekend door JVZ Ingenieurs. De bouw start begin 2025 en heeft als doel om een duurzame en efficiënte parkeervoorziening te creëren voor reizigers die het openbaar vervoer gebruiken, evenals voor automobilisten.

 

Oplossing voor uitdagend OV-knooppunt


De nieuwe parkeergarage maakt deel uit van een groter mobiliteitsplan voor het drukke OV-knooppunt Ede-Wageningen, waar treinen, bussen, voetgangers, fietsers en taxi's samenkomen. De beperkte ruimte op de bouwlocatie en de noodzaak om rekening te houden met de vele verkeersstromen vormden de meest uitdagende factoren bij de planvorming van deze nieuwe parkeervoorziening.

 

"Wij zijn verheugd om samen met de projectorganisatie Spoorzone Ede bij te dragen aan een duurzaam mobiliteitsplan voor de regio," aldus Aimée de Roos, projectmanager bij Continental Car Parks. "Deze parkeergarage biedt niet alleen extra capaciteit, maar draagt ook bij aan een efficiëntere verbinding tussen het autoverkeer en het openbaar vervoer."

 

Met deze parkeergarage realiseert Continental Car Parks een comfortabele, toegankelijke parkeervoorziening voor zowel inwoners als bezoekers van Ede.

Related projects
Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on