Eerste paal geslagen mobiliteitshub WijCK

06 Oct 2024

Met de heiwerkzaamheden is deze week de bouw van de mobiliteitshub in Pijnacker-Nootdorp gestart. Diverse extra voorzieningen zorgen ervoor dat deze zogenaamde SmartDock niet alleen een parkeerfunctie krijgt, maar dat dit gebouw een betekenisvolle aanvulling wordt in deze nieuwe woon- en werkomgeving.

Meerdere functies

De mobiliteitshub is onderdeel van de gebiedsontwikkeling WijCK naast metrostation Pijnacker Zuid. Het plan omvat appartementen, commerciële ruimten en een als park ingericht openbaar gebied. Toekomstige bewoners en bezoekers van WijCK kunnen straks parkeren in de SmartDock. De duurzame, innovatieve parkeervoorziening die tevens energie opwekt wordt voorzien van een koffiebar, fietsenstalling, pakketservicedienst en sportvoorzieningen op het dak. De SmartDock ligt direct aan de metrolijn, waardoor de parkeervoorziening ook een P+R functie krijgt.

Groen en duurzaam

Een belangrijke thema in het gebied is natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Door de SmartDock zijn er geen parkeerplaatsen in het openbaar gebied nodig. De vrijgekomen ruimte wordt ingericht met veel groen, sport– en spelruimte. Diverse soorten beplanting en nestkasten voor verschillende vogels zorgen voor een groen aanzicht en versterking van de biodiversiteit. 

Vanaf de tenderfase hebben wij deze mobiliteitshub in samenwerking met Dura Vermeer en de architecten ZUS en WE Architecten ontwikkeld. De supervisor van het gebied is De Zwarte Hond.  

Wilt u meer informatie over onze mobiliteitshubs? Onze projectmanagers vertellen u graag meer.

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on