Betaald parkeren in het nieuws - krijg inzicht met tariefscenario's van Monit Data

18 Sep 2024


De groei van betaald parkeren was in het nieuws bij NOS Nieuwsuur. Met tariefscenario’s van Monit krijgen gemeenten inzicht in het effect van parkeertarieven.

Afgelopen zondag was er in NOS Nieuwsuur een item over betaald parkeren. Hierin was aandacht voor de worsteling van gemeenten met betaald parkeren. Parkeertarieven zijn een krachtig instrument voor een balans tussen bereikbaarheid en leefbaarheid in een stedelijke omgeving. Maar inwoners ervaren het vaak ook als een inbreuk op hun vrijheid en mobiliteit.

Het Nieuwsuur item vermeldde dat gemeenten van steeds hogere parkeerinkomsten uitgaan in hun begrotingen. Gecorrigeerd voor inflatie betreft het een 14% toename in vijf jaar. Dit komt voort uit een groei in gebieden met betaald parkeren, hogere tarieven, en een gestegen parkeerbezetting.

Er zijn dus meerdere variabelen die voor gemeenten de begrote parkeerinkomsten bepalen. Monit data kan een helder inzicht geven in verwachtte parkeerinkomsten met de tariefscenario's module in de Parkeermonitor. In de module kan je gebieden met betaald parkeren, tariefmodellen en de hoogte van tarieven aanpassen. En daarmee eenvoudig vooraf simuleren wat het effect op je inkomsten is.

Zo kan Monit Data je helpen met het gebruik van betaald parkeren als beleidsmiddel. Neem contact met ons op voor een demonstratie van de tariefscenario’s module.

Link naar het Nieuwuur item: Uitzending

Link naar NOS artikel: Artikel

Link naar reactie op BNR Zakendoen: Uitzending (scroll naar 32:45)

Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on