Monit Data en Open source software

06 Jun 2024


Monit Data gebruikt Open Source software om onze parkeerdata diensten te bouwen. Met Open Source software kunnen we een betere kwaliteit leveren voor onze gebruikers. Lees ons artikel via de link beneden om meer te leren over Open Source software en de voordelen die het biedt.

Over Open Source software bestaan veel onduidelijkheden. Wat is het eigenlijk? Is het dus kosteloos? Krijg ik als gebruiker inferieure software? Monit Data is een gecommitteerd gebruiker van Open Source software - we zien het als deel van ons ‘DNA’ en we helpen je graag deze vragen te beantwoorden.

Het verschil tussen ‘proprietary’ software zoals bijvoorbeeld Microsoft Office en Open Source software is dat bij de laatste het toegestaan is de software als gebruiker aan te passen en te verbeteren. Door de grotere community van ontwikkelaars die aan Open Source software werkt is het stabieler en veiliger, en meer innovatief.

Door het ontbreken van hoge licentiekosten en de vrijheid Open Source software aan te passen, kunnen we als Monit Data ook onze middelen gebruiken om onze applicaties te optimaliseren voor onze gebruikers. Zoals bijvoorbeeld de Parkeermonitor van Monit Data.

Als deel van ons ‘DNA’ willen we ook bijdragen aan de Open Source community. We zijn daarom trots om aanwezig te zijn en als sponsor bij te dragen aan DjangoCon Europe 2024. Dit is de twee-jaarlijkse conferentie over Django, een Open Source software pakket voor het creëren van data gedreven webapplicaties.

Volg deze link om een korte introductie te lezen over Open Source software, en het gebruik ervan voor parkeerdata bij Monit Data.



Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on