Parkeertarieven als instrument voor parkeerbeleid

24 Jul 2024


Parkeertarieven zijn een krachtig instrument voor parkeerdrukte. Maar hoe zorg je dat de tarieven de doelstellingen realiseren? De Parkeermonitor van Monit Data helpt je vooraf te simulaties te doen, en de effecten van het invoeren van andere tarieven direct te analyseren.

Recentelijk is de Gemeente Den Haag gestopt met een proef met een vast dagtarief. De bewoners waren tevreden, maar lokale ondernemers niet omdat het resulteerde in minder klanten. Deze proef laat de uitdagingen zien van het balanceren van leefbaarheid en bereikbaarheid in de  beperkte publieke ruimte, en ook de kracht van parkeertarieven als instrument hierin.

Bij het gebruik van parkeertarieven als beleidsinstrument zijn daarom heldere inzichten belangrijk om het effect te zien. Dit kan zijn door voor invoering van een ander tariefmodel de impact te simuleren, en na invoering direct het effect op parkeerdruk en -inkomsten te analyseren.

De Parkeermonitor van Monit Data biedt hiervoor de oplossing. Met modules die helpen met parkeerbeleid, en operationeel en financieel beheer van parkeerfaciliteiten. Gebruik de Parkeermonitor om meer grip te krijgen op parkeertarieven als beleidsinstrument.

Lees meer via deze link.


Categorieën
Thema's
Advertenties
Share this on