Betonblokken als anti-terreurbeveiliging onbruikbaar

08 Dec 2017

Betonblokken als anti-terreurbeveiliging onbruikbaar

Het MDR Magazine Umschau heeft naar aanleiding van de recente aanslagen in Barcelona, Nice London en Berlijn  in Neumunster bij het Dekra Teststation, een aantal testen uitgevoerd met betrekking tot de anti-terreur beveiliging van de op dit moment meest gebruikte betonblokken. 

Zie hier het SCHOKKENDE resultaat 

Zelfs de fabrikant van de betonblokken, betonsperre.de, is geschrokken van de resultaten.

Drijfveren aanslagplegers

Wat de achtergrond van een aanslagpleger ook is, zijn doel is meet zoveel mogelijk aandacht, zoveel mogelijk slachtoffers maken. Dit kunnen grote evenementen zijn, zoals de Nijmeegse vierdaagse, maar bijvoorbeeld ook belangrijke strategische locaties. Denk aan luchthavens, belangrijke "landmarks" zoals het CS Amsterdam, of bijvoorbeeld het binnenhof.  

Kosten belangrijkste drijfveer voor overheid...

Een betonblok zoals gebruikt in het filmpje kost enkele tientjes om te produceren. Een daadwerkelijke gecertificeerde anti-terreur blokkade kost enkele duizenden Euro's. De overweging lijkt dan snel gemaakt. Let wel, de schade als gevolg van een daadwerkelijk aanslag op het moment dat een vrachtwagen door de blokkade rijdt, is vele malen hoger. Denk niet alleen aan directe financiële schade als gevolg van verwoeste auto's, afzettingen, bestrating of straatmeubilair, maar ook aan indirecte schade. Terugloop van toerisme, bezoekers, maar ook gevolgschade en persoonlijk leed. Als je rekening houdt met de directe EN indirecte schade wordt de keuze ineens heel anders.

De put pas dempen als het kalf verdronken is.

De gemeente Amsterdam heeft nu op de Dam deze betonblokken neergelegd.

https://www.amsterdam.nl/actueel/nieuws/betonblokken/

Het is vragen om problemen...... Op het moment dat zo'n betonblok uit elkaar spat na een aanrijding wordt het geraakte gebied nagenoeg ontoegankelijk voor hulpvoertuigen.

Mobiele roadblockers kunnen een oplossing bieden. In bijgevoegd document vindt u meer informatie.

 

U kunt ook even bellen met 085-8000246

 

/CMS/ckfinder/userfiles/files/PP-Mobile roadblocker-EN.PDF

Categorieën
Advertenties
Share this on