Gietasfaltafwerking op parkeerdak VVE Visstraat 56-106 te Dordrecht.

07 Jul 2015

3 jaar geleden zijn wij benaderd door de VVE visstraat betreffende de slechte staat van het parkeerdak met als gevolg een lekkage in de winkel welke onder het parkeerdak ligt. Er zijn toen wat nood reparaties uitgevoerd en een advies gemaakt in de vorm van een offerte om het gehele bestaande gietasfaltafwerking te vervangen. Bestaande afwerking was minimaal 30 jaar oud en had zijn einde levensduur bereikt.

VVE had besloten om een onafhankelijk bureau in te schakelen om zo enige vorm van onduidelijkheden uit te sluiten. Het schrijven van dit advies is uitgevoerd door BDA Dakadvies.
Op basis van deze rapportage is er een prijsaanvraag door VP&A Vastgoedmanagement B.V. uitgezet. Deze hebben wij dan ook aangenomen en is de werkvoorbereidingsfase gestart. De werkvoorbereiding van dit werk had behoorlijk wat voeten in aarde. Naast de opdrachtgever en de VVE is er ook nauw contact geweest met de gemeente Dordrecht en APCOA (de eigenaar en beheerder van de aangelegen parkeergarage) Het parkeerdak ligt namelijk in hartje centrum van Dordrecht en aanliggende parkeergarage Visstraat vormt de ingang van het parkeerdak van de VVE. De bouwplaats was dan ook vrij krap. Logistiek gezien was dit dan ook een flinke uitdaging.

Na meerdere gesprekken/overleg met de diverse partijen en onderzoeken is de uitvoering gestart. De bestaande gietasfaltafwerking is in zijn geheel verwijderd tot aan de constructieve beton. De aanliggende parkeergarageVisstraat moest gewoon open blijven voor parkerend verkeer waardoor het slopen en afvoeren van vrijkomend materiaal nog een flinke klus werd. Afkomende materialen zijn elke dag afgevoerd. Daarna zijn randen, dilatatie, hwa’s, en overige details. opnieuw ingewerkt conform BDA advies. In het vlak is een nieuwe gietasfaltafwerking aangebracht, (twee laags gewapend, conform het PD 1-1-1 systeem). De aanvoer van de nieuwe materialen is ook per dag gegaan om zo de overlast te beperken tot een minimum.

Het eindresultaat is naar ieders tevredenheid en binnen gestelde planning verlopen.


Steven Kroon
s.kroon@orionspecialetechnieken.nl

Related projects
Advertenties
Share this on