De P van Product Compliance

09 Jan 2015

De merkeigenaar als fabrikant. 


Van bouwmaterialen tot led verlichting, van uitrijkaarten tot de promotionele paraplu, overal zijn eisen voor. Maar wie is eigenlijk eindverantwoordelijk als het gaat om product veiligheid, of eigenlijk de totale product conformiteit? De belangrijkste rol is wettelijk weggelegd voor de merkeigenaar, zelfs al heeft hij geen fabriek en was hij niet de importeur.
U zult er versteld van staan hoeveel richtlijnen er tegenwoordig van toepassing zijn op producten. Bouwproductenverordening, ECO design richtlijn, REACh wetgeving, General Product Safety Directive, Europese Houtverordening, en vele andere, Tijdens deze netwerk bijeenkomst van PNNL zal het team van ProductIP u op de hoogte brengen van de verantwoordelijkheden van de diverse partijen in de keten, de ontwikkelingen rondom product wetgeving en de impact die dit heeft op uw business.


Geen risico’s maar kansen


Het is van belang dat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen in productwetgeving en de rol die uw organisatie daarin speelt. Wat verwacht uw klant van u? Wat verwacht de overheid van u? Wat moet uw leverancier doen? Wat betekent het voor mij als directie, marketeer, inkoper of adviseur? Op deze speciale bijeenkomst zal ProductIP u hierin inzicht geven, zodat u de risico’s herkent en deze kunt omzetten in kansen.


ProductIP


Het ProductIP platform maakt de eisen die de EU (28+) landen stellen aan non-food producten inzichtelijk en helpt met het efficient verzamelen van de documenten die de onderbouwing voor compliance leveren. ProductIP organiseert elke dinsdag een event rondom het thema product compliance onder de naam Compliance Tuesday. Inmiddels telt het platform wereldwijd meer dan 5500 gebruikers.

SCHRIJF JE GRATIS IN VOOR DIT BIJZONDER EVENEMENT VAN PNNL!


Agenda
9h30 - 10h00        Ontvangst 


10h00 - 10h45      Transparantie in de keten
De techniek ontwikkelt zich razendsnel en dit stelt u, de overheid maar ook de consument in staat om producten op eenvoudige wijze te controleren. Opkomende technologieën die de wereld zullen veranderen. Kan de belofte van uw merk deze uitdaging aan?
Tip: Neem (een onderdeel van) een product of een verpakking mee dan kunnen we deze ter plekke scannen met een XRF scanner, een handheld röntgen apparaat. U zult versteld staan wat er mogelijk is.



10h45 - 11h00     Pauze


11h00 - 12h00    “Piece of cake Ltd.”



De rollen, de verantwoordelijkheden en de impact op de keten.

12h00 - 13h00 lunch


13h00 - 14h00 De business
 


Hoe nu dit om te zetten in kansen? Leer aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

14h00 - 15h00 Netwerken / sluiting


Locatie
Het evenement vindt plaats bij ProductIP aan de Copernicuslaan 30, in Ede. De locatie is centraal gelegen en er is gratis parkeergelegenheid.



Kijk op www.productip.nl voor meer informatie over ProductIP.
0318 700 622


info@productip.com

Advertenties
Share this on