GEMAK REIZIGER STAAT CENTRAAL BIJ NIEUWE P+R PARKEERGARAGE STATION MAASTRICHT

06 Nov 2014

Bij de onlangs geopende parkeergarage P+R Station Maastricht staat alles volledig in het teken van de reiziger. Zo kan iedereen eenvoudig in- en uitrijden met een breed scala aan betaalmiddelen. Dit  varieert van de gewone Nederlandse Maestro betaalpas en nagenoeg alle creditcards tot mobiliteitspassen zoals de Multi Tank Card, NS Business Card, Mobility Mixx en Yellowbrick. Ook zijn er ruime, schuine vakken gecreëerd om het gemak van de parkeerder te vergroten en is de voetgangersuitgang  zo dicht mogelijk bij de ingang van het station gesitueerd, zodat de reiziger snel zijn reis per trein of bus kan vervolgen.
 
De nieuwe tweelaagse parkeerfaciliteit wordt met 340 parkeerplaatsen een stuk groter dan het oude P+R terrein (175 parkeerplaatsen) en is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend.
De P+R parkeergarage is hiermee voorbereid op het toenemend aantal treinreizigers, terwijl het tevens een oplossing biedt voor de groeiende vraag naar parkeergelegenheid van bezoekers aan de binnenstad.
 
4,27 euro per dag
Treinreizigers die met een OV-chipkaart  of een NS-Business Card hebben gereisd, krijgen na het maken van een NS treinreis korting en betalen maximaal 4,27 euro per dag. Overige parkeerders betalen 1,75 euro per uur tot een maximum van 12 euro per dag.
 
Abonnementen zijn voor iedereen verkrijgbaar, waarbij NS Klanten een gereduceerd abonnementstarief betalen van 51,29 euro per maand. Meer informatie hierover, dan wel over het P+R Station Maastricht, is te vinden op www.q-park.nl.

Groei op het spoor
Deze vernieuwde parkeergarage Q-Park P+R Station Maastricht is onderdeel van het actieplan ‘Groei op het Spoor’. De doelstelling van dit NS actieplan is dat steeds meer mensen snel, comfortabel en betrouwbaar van deur tot deur kunnen reizen, gebruik makend van het OV. Goede en voldoende P+R voorzieningen bij drukke stationslocaties zijn daar een randvoorwaarde voor.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on