Roermond stapt over op 'digitale parkeerdienstverlening van P1'

By P1
07 Aug 2014

Vanaf 1 juli 2014 verzorgt P1 de aanvraag en uitgifte van de parkeervergunningen voor de parkeerterreinen in Roermond. Het aanvraag en uitgifteproces verloopt vanaf die datum digitaal waardoor de aanvrager niet meer naar het stadskantoor hoeft om een parkeervergunning voor de parkeerterreinen aan te vragen.

De parkeervergunning(en) voor de parkeerterreinen kunnen alléén nog digitaal aangevraagd worden via de P1 webshop. De aanvrager kan in de P1 webshop eenvoudig alle benodigde persoons- en voertuiggegevens invullen en vervolgens de gewenste vergunning kiezen. De betaling kan gedaan worden door middel van iDEAL of door middel van overschrijving. Bij betaling via iDEAL wordt de parkeervergunning direct verleend, bij de keuze voor een overschrijving wordt de factuur per mail naar de aanvrager verzonden. Na overschrijving ontvangt de aanvrager per mail zijn/haar parkeervergunning.

Voor de parkeerterreinen worden geen papieren parkeervergunningen meer verstrekt. De nieuwe digitale parkeervergunningen voor de parkeerterreinen zijn gekoppeld aan het kenteken van het voertuig van de aanvrager en worden door de gemeentelijke parkeercontroleurs digitaal gecontroleerd. De vergunninghouder kan in de P1 webshop via `Mijn account' eenvoudig wijzigingen doorvoeren.

P1 heeft de webshop ingericht op basis van de geldende verordeningen en een aantal specifieke wensen van de gemeente Roermond. De gemeente Roermond heeft gekozen voor het “ontzorgmodel”, waardoor P1 het directe aanspreekpunt is voor alle vragen over de parkeervergunningen voor de parkeerterreinen, de parkeervergunningen namens de gemeente Roermond verleent en ook de volledige financiële afwikkeling hiervan verzorgt.

Categorieën
Advertenties
Share this on